Tanssitaan yhdessä taas - Turvallisesti


Tervetuloa aloittamaan uutta kautta 10.8.2020.

Meillä kaikilla on kova halu palata takaisin tunneille, mutta emme voi unohtaa pandemian osalta herkkää tilannett

Noudatamme erityistoimia ainakin syyslukukauden ajan.

Ilokseni voin todeta, että Porvoon Tanssiopistolla on kookkaat ja toimivat salit ja siten voimme tarjota oppilaillemme erittäin hyvät toimintaolosuhteet tunneilla. Tilan osalta pidämme kiinni 5m2/oppilas/tunti salitilasta ja 2m/oppilas balettituntien tankotilasta. Näin pystymme pitämään tarvittavat turvaetäisyydet kaikilla tunneillamme. Tämä määritys johtaa siihen, että oppilasryhmien koko on rajoitettu selvästi pienemmäksi kuin aiemmin. Tunnit siis tulevat syksyllä täyttymään nopeasti eli kannattaa hoitaa ilmoittautuminen pikaisesti, jotta pääsy haluamaanne ryhmään on mahdollinen. Olemme toki pyrkineet tarjoamaan riittävän määrän ryhmiä, mutta emme voi taata, että kaikki mahtuvat ryhmään, joka on ykköstoive.

Saleihin emme kiinnitä turvavälimerkkejä, sillä tarrojen pintamateriaalit ovat varsin poikkeavia tanssilattioiden pinnoista ja näin nuo merkinnät saattaisivat olla suuri turvallisuushaitta liukkauden osalta. Opettajat tulevat kiinnittämään erityistä huomiota turvavälien säilyttämiseen tunneillaan, mutta toki toivomme jokaisen tanssijan tuosta myös huolehtivan itse.

Mukautamme opetusta siten, että vältämme koreografioissa ja tekniikkaharjoituksissa kosketuksia ja parityöskentelyä. Tämä tietenkin on taiteellisesti harmillista, mutta nyt mennään terveys edellä.

Lastentanssioppilaille toivomme teidän vanhempien huolehtivan erityisen hyvin käsihygieniasta tunneille tullessanne, sillä noilla tunneilla on lähes mahdotonta estää lapsia koskettamasta toisiaan. Huolehtikaa myös siitä, että lapsellanne on oma juomapullo tunnille tultaessa ja painottakaa käsienpesun merkitystä tunnille tultaessa ja sieltä lähdettäessä.

Muistattehan, että mikäli ette ole 100% terveitä, ei tunneille voi osallistua. Tämä on tietenkin jokaisen meidän oman kokemuksen pohjalta tapahtuvaa valintaa, mutta osaammehan me tuon jo.

Mikäli kaikista varotoimista huolimatta sairastutte tämän ikävän viruksen aiheuttamaan tautiin, toivomme teidän välittömästi olevan yhteydessä meihin, jotta voimme jäljittää tiloissamme tapahtuneet tartuntaketjut ja tiedottaa tuntien muita oppilaita tarvittaessa sekä ryhtyä tarvittaviin toimiin eristysten ja tuntien karanteenikeskeytystoimien osalta. Uskomme vahvasti, että paluu tunneille on varsin turvallista, ovathan maamme tartuntaluvut pysyneet hyvinkin matalina ja olemme näin onnellisessa asemassa tuolta osin. Suosittelemme maskien käyttöä aulatiloissamme ja pukutiloissa. Maskien käyttöä tunneilla emme toistaiseksi suosittele, mutta toki oppilas voi sellaista halutessaan tunnilla käyttää.

Pukuhuoneet ovat käytössä, mutta muistakaa noudattaa suositusetäisyyksiä ja huolehtia kaikkien turvallisuudesta pukuhuoneissa.

Terveisin

Taina Schorin-KelttoRehtori

Porvoon Tanssiopisto